Česká vepřová pečeně

Ingredience :

1,20 kg vepřového masa z krkovice, plece nebo z libového bůčku

sůl

4 stroužky česneku

kmín.

 


Návod k přípravě :

 

Opláchnuté a osušené maso potřeme česnekem utřeným se solí, posypeme drceným kmínem, vložíme do pekáče a podlijeme sběračkou vody Pečeme za občasného podlití, otočení a přelití vypečenou šťávou. Když je tučnější část masa (zvlášť u bučku) dostatečně propečená, sádlo nařízneme nožem do čtverečků, aby se lepe vypekl tuk a maso bylo chutnější. Libové maso častěji přeléváme výpekem, aby se příliš nevysušovalo. Dozlatova upečené maso (což trvá asi 2 hodiny) vyjmeme z trouby a na prkénku nakrájíme na porce. Vypečenou šťávu slijeme do kastrůlku, do pekáče nalijeme trochu vody a nožem seškrábneme napečenou šťávu, vlijeme ji do výpeku a povaříme. Vepřovou pečeni podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a s dušeným zelím, přelitou horkou šťávou.
 

TOPlist

Anketa

Jaké je Vaše oblíbené jídlo ?

Gulášek (988)

Celkový počet hlasů: 5005

TAGY

Online kuchařka, recepty, rychlé recepty, horoskopy, levné recepty, vaření, věštění z karet, vaříme, drby, česká jídla, slovenská jídla, zprávy, vánoční recepty, recepty na velikonoční jídla, recept na dobrou omáčku, recept na dobrou polévku, sváteční, novinky, recepty na silvestra, české speciality, slovenské speciality, kosmetika, dezerty, vánoční cukroví, kadeřník, svíčková na smetaně, gelové nehty, domácí guláš, hovězí, vepřová, kuřecí, dovolená, vegetariánské recepty, jídla, cestování, modeling, casting, seznamka, společníci, diety, dieta, vaříme, jak vařit

 

 

Tato stránka je optimalizovaná pro veškeré moderní fulltextové vyhledávače v ČR i zahraničí a je zaregistrovaná ve stovkách internetových katalozích!


Tato stránka je velmi kvalitně optimalizována pro veškeré moderní fulltextové vyhledávače - servery , které se nacházejí v ČR a zahraničí. Jde např. o vyhledávače Google.com, Centrum.cz, Atlas.cz, Jyxo.cz, Yahoo.com,Seznam.cz a mnoho dalších.